Kooktips

Van stamppot tot salade: 6 x gerechten met zoete aardappel

De zoete aardappel is populairder dan ooit en wij snappen wel waarom! Tover 'm om tot een heerlijke soep, romige stamppot of frisse salade. Bak, frituur, pof of kook... De zoete aardappel kan alles aan. Daarom presenteren wij hierbij een ode aan onze veelzijdige vriend: 6 x de lekkerste gerechten met zoete aardappel. 

Lees ook: Wat bevat meer eiwitten: zoete aardappel of gewone aardappel?

Gepofte zoete aardappel

Heb je 'm al eens gepoft? Klinkt heel fancy, maar het is stiekem heel makkelijk. prik wat gaatjes in de zoete aardappel met een vork en de oven doet de rest van het werk! We geven de gepofte zoete aardappel een Mexicaans tintje door een frisse bonensalade en krokante tortilla's. 

Zoete aardappelsalade

Geroosterde zoete aardappel is ook een goede basis voor een stevige maaltijdsalade. We maken er een gezellig feestje van en pimpen de zoete aardappelsalade met gerookte makreelfilet, verse kruiden en knapperige nootjes. Mmm!

 

Soep

Ja, ook als soep is de zoete topper een groot succes. Wel met een beetje hulp van rode linzen en feta in dit geval, maar dat mag de pret niet drukken. Het is en blijft een heerlijke verwarmende maaltijd waar je vrolijk van wordt (want kijk die kleur!).

Pasta met zoete aardappel

Zoete aardappel in je pasta klinkt misschien een beetje gek, maar is eigenlijk hartstikke lekker! Combineer de zoete aardappels met bacon, pastinaak, spinazie en pecorino en je hebt een pasta om je vingers bij af te likken. 

Rosti met geitenkaas

Deze heerlijke rosti van zoete aardappel en geitenkaas is stiekem heel makkelijk om te maken! Je bakt de rosti eerst kort in de pan en laat de oven het werk afmaken. Frisse salade erbij en de maaltijd is compleet. 

Zoete aardappelstamppot 

Hoewel we stamppot meestal maken met heerlijke Hollandse piepers, kan het natuurlijk ook héél goed met de zoete aardappel. combineer het stamppotje van zoete aardappel, feta, koriander en paprika met kruidige piripiri kip en je hebt een verrassende en kleurrijke maaltijd.