Kooktips

Tips voor de perfecte paasdagen

Pasen staat weer voor de deur! Het gezellige lentefeest vol vrolijke bloemen, chocoladepaaseieren en gezellige etentjes. Of er nou een paasbrunch op de planning staat, of jullie met zijn allen gaan dineren: maak er wat gezelligs van! Met deze laatste tips moet het zeker lukken om er een perfect paasweekend van te maken.

Kan je nog wat paasinspiratie gebruiken? Lees dan ook: Lekkers voor Pasen of download het gratis Pasen e-book van 24Kitchen! 

Bloemenfeestje op je bord

Lente, het seizoen van de bloemen! Er is niks gezelligers dan een huis en een tuin vol bloemen. Zet ze in kleine en grote vaasjes op tafel tijdens de paasbrunch of het paasdiner, of (nog veel leuker) versier je salade, soep of risotto met de mooiste eetbare bloemen. 

Mini moestuintjes

Hoe schattig zijn deze mini moestuintjes?! Onwijs leuk om te maken en ze brengen je helemaal in een lente- en paassfeertje! Kies bijvoorbeeld voor tuinkers: die kan je dan mooi oogsten met Pasen. Lekker over een salade of in de soep. 

Makkelijke borrelhapjes

Indruk maken met spectaculaire hapjes hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vervang de borrelnootjes en bakjes paprikachips door deze makkelijke hapjes en je bent de ster van het paasweekend. 

Dinchen

Heb jij al eens van dinchen gehoord? Als je niet zoveel zin hebt in een paasbrunch en een uitgebreid diner ook niet zo ziet zitten, is dit een leuk idee! Dinchen is een combinatie tussen lunchen en dineren, eigenlijk de 'brunch van de middag'. Eén groot en uitgebreid borrelfeest met gezellige warme en koude hapjes. Geen zorgen dat je teveel eet, want dineren is na het dinchen absoluut niet meer nodig. 

Fruitwater

Een vrolijke (en smaakvolle) toevoeging aan de paastafel: fruitwater. Vul een flinke kan met water en voeg hier fruit in gezellige kleuren aan toe. Ook lekker in combinatie met kruiden als basilicum en munt.