Kooktips

Perfect eetrijp groente en fruit

Deze frustratie kennen we allemaal: onrijp of te rijp groente of fruit aanschaffen. Van de buitenkant kun je niet altijd zien of bijvoorbeeld een avocado perfect rijp is, en een ferme kneep doet een natuurproduct zeker geen goed.

Te hard of te zacht
Het komt vaak voor dat telers hun producten te vroeg oogsten. Sommige producten rijpen nog een beetje door nadat ze geplukt zijn, maar het komt ook vaak voor dat de vruchten of groentes nog niet helemaal rijp in de winkel terecht komt. Andersom kan het ook gebeuren dat ze juist overrijp worden verkocht. Om dit probleem op te lossen, worden er nu perfect eetrijpe mango’s en avocado’s verkocht, te herkennen
aan de Eat Me sticker.

Mango's en avocado's
De eetrijpe Eat Me mango’s die je in de winkel vindt, worden gemiddeld twee weken later geplukt dan een gewone mango. Dit heeft als voordeel dat het suikergehalte hoger is, wat de Eat Me mango zijn specifiek zoete smaak geeft. De telers van de Eat Me avocado’s wachten met plukken tot het oliegehalte in de avocado perfect is. Het hoge oliegehalte geeft een Eat Me avocado zijn romigheid en smaak.

Goed en lekker
Eenmaal gekocht heb je ook nog invloed op de perfecte rijping. Bewaar de eetrijpe mango’s op kamertemperatuur en probeer ze binnen een week op te eten. Als ze te zacht dreigen te worden, is het tijd om ze in de koelkast te gaan bewaren. De Eat Me avocado’s bewaar je na aankoop al direct in de koelkast, zodat ze niet meer doorrijpen. De Eat Me mango’s zijn trouwens niet alleen heerlijk zoet en sappig, maar ze dragen ook het Fair For Life keurmerk. Dat betekent dat er een deel van de omzet wordt gespaard voor sociale projecten voor de telers in exotische landen. Lees verder in dit eerder verschenen artikel.

Bekijk alle recepten met mango
Bekijk alle recepten met avocado
Verkooppunten van Eat Me-producten