Kooktips

Organiseer je koelkast

Door je koelkast goed te organiseren kun je voedselverspilling voorkomen. Zorg dat je na het boodschappen doen alle producten die in de koelkast horen naast de koelkast hebt liggen. Dan hoef je de koelkast maar een keer open te doen, waardoor de koelkast minder afkoelt.

    Deze tips helpen je met het indelen van de koelkast:

    • Stel de temperatuur van de koelkast goed in, de maximale temperatuur mag 7 °C zijn. De ideale temperatuur voor de koelkast is 4 °C.
    • Vlees, vis, en vleesvervangers kun je het beste zo koel mogelijk bewaren. Stop ze onderin de koelkast net boven de groentelade.
    • (Voorgesneden) groente en slasoorten zijn bederfelijke producten die je in de groentelade legt.
    • De deur van de koelkast is het minst koel: dit is de plek voor eieren, koffiemelk en andere producten die hier tegen kunnen.
    • Schuif restjes en producten die tegen de datum zijn naar voren. Zo kun je ze niet vergeten.
    • Als je veel boodschappen hebt gehaald, kan de temperatuur van je koelkast oplopen. Zet de koelkast tijdelijk kouder om dit tegen te gaan.