Kooktips

Meer met mosselen

Waar zee is zijn mosselen, dus over de hele wereld worden deze zilte verrassingen in zwarte verpakking gegeten. Iedereen kent de klassieke moules frites, maar natuurlijk zijn er talrijke manieren om mosselen te bereiden. Zo combineren de Spanjaarden ze heerlijk met rijst in de paella, vul je er op z’n Arabisch samosa’s mee en rijg je ze aan een spiesje in Azië. Ontdek de veelzijdigheid van mosselen met verrassende bereidingen.

Mediterraan

Provençaalse mosselen

Cozze gratinate e scoppiate
Spaanse mosselen met aardappelpartjes

Mini-mosselpizza’s

Paella met mosselen
Gegratineerde mosselen met champagnesabayon
Arabisch

Marokkaanse mosselen

Arabische mosselsamosa’s
Mosselen met groentecouscous
Aziatisch

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

Gebakken schelpjes met oosterse salsa
Mosselpakketje met miekoekjes