Kooktips

Knoflook als smaakmaker

Knoflook wordt vaak in combinatie met ui aangefruit als subtiele smaakmaker in een gerecht, maar heeft veel meer mogelijkheden. Poffen, pureren, marineren, paneren... Met doseren en proberen kom je een eind! 

Heb jij wat teentjes over en beschik je over een beetje lef in de keuken? Pak dan eens uit met knoflook. Onderstaande gerechten helpen je op weg. Bijkomend voordeel: deze geurige types zijn ook nog eens erg gezond


Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook

15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s
Caesarsalade

Lamsfilet in dukkahkorst met knoflookpuree en granaatappelsalade

Côte de boeufs met gegrilde groente en amandelaïoli
Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips

Tataki met tonijn met Oosterse auberginekaviaar

Pikante knoflook spek met sambal badjak Jansen
The Taste of Cooking: Knoflook