Kooktips

Herfst: het seizoen van de appel

Herfst is de tijd van oogsten. In ons eigen land wordt heerlijk hardfruit geoogst in de boomgaarden. In het online magazine van 24Kitchen krijg je een mooie indruk van de oogst van appels en peren op het familiebedrijf Zevenbergen uit Numansdorp. 
Appels zijn een fantastisch product om mee te koken. We kennen allemaal appeltaart en appelmoes, maar er zijn nog veel meer variaties met appel in de keuken. Meesterkok Angélique Schmeinck brengt dit in haar bijzondere kookboek Smaakvrienden Fruit tot uitdrukking in twee inspirerende mindmaps, waarin je duidelijk wordt hoe je de beste smaakcombinaties maakt met appel. Om het begin van de herfst met je te vieren, delen wij deze pagina's uit Smaakvrienden Fruit met je.
Bekijk hier de culinaire mindmap over appel: hartig.Bekijk hier de culinaire mindmap over appel: zoet.Bekijk hier een speciaal recept van Angélique: Gekarameliseerde appel, rozijnen, gedroogde cranberry's en bosbessen, crème fraîche, ahornsiroop.
Meer over Smaakvrienden Fruit.