Kooktips

Gastroburgers

Op hamburgers raak je toch nooit uitgekeken? Er is een oneindigheid aan mogelijkheden voor liefhebbers van vlees, vis of vega. In de Nederlandse horeca wordt flink uitgepakt met bijzondere burgers die net een beetje meer mee krijgen. Vlees van de beste kwaliteit, uitgesproken saus, onverwachte toppings: zo worden het gastronomische hoogstandjes. Bekijk onze tips voor perfecte homemade gastro-burgers en bereid je voor om je tanden erin te zetten!

Chorizo-hamburgers
met bietensalsa

Brandweerburger

Thaise kipburgers

Brood
De witte bolletjes met sesamzaad zijn geweest. Van zacht briochebrood, stevig zuurdesembrood, plakken tomaat in plaats van brood, pita, Turks brood: voor elke burger is een perfect broodje. Je kunt de binnenkanten van het brood besprenkelen met olijfolie, kort grillen en eventueel met een teentje knoflook insmeren.

Indiase kipburger met mango-pompoentopping

Mounirs mocroburger

Cheeseburger-wraps

Saus
Behalve mayonaise en ketchup zijn er nog zoveel meer heerlijke sauzen voor op je burger. Basilicummayonaise, tzatziki, piccalilly, guacamole: besmeer het brood royaal met jouw favoriete saus. Toch gek op de combinatie mayonaise en ketchup? Maak ze dan zelf!

Australian workerburger met tomatenketchup

Hamburgers met basilicummayonaise

Surf ’n turfburger met tomaten-botersaus

Garnituur en opstapelen
Ingrediënten zoals sla, komkommer, Chinese kool, tomaat, rode ui, limoen zijn een welkome frisse afwisseling met de burger, de saus en het brood. Combineer dit met verrassende elementen, zoals nachochips, olijven, mango, radijs en mandarijn. Als je alle onderdelen voor de burger klaar hebt, kun je beginnen met opstapelen. De onderkant van het broodje besmeer je met de saus, dan volgen de frisse ingrediënten (die er ook voor zorgen dat je burger het broodje niet klef maakt), dan de burger, daarop kun je kaas of een gebakken eitje doen, nog wat gesneden rode ui, nachochips, noem het maar op. Een tweede laag saus (als je dit wilt) en dan de bovenkant van het broodje. Je gastroburger is ready to eat!

Tex-Mex burger

Teriyakiburgers met Chinese koolsalade

Aziatische bataatburger op briochebrood

Een echte Amerikaanse burger maken? Bekijk hier de video voor de Baby badass burger: