Kooktips

Eindelijk weer kans om te dineren bij Meesterkok Angélique Schmeinck

Nederland telt slechts twee vrouwelijke Meesterkoks, Angélique Schmeinck is er daar een van. Nu opent Angélique Schmeinck haar eigen Smaakatelier, waar zij 1 weekend per maand gasten ontvangt voor een onvergetelijke avondvullende Smaakexpeditie.

Menu carte blanche
In een prachtig herenhuis in hartje Velp biedt Angélique met haar Smaakatelier een combinatie van een atelier, keuken en galerie voor culinaire fotografie. Het Smaakatelier is een intiem ‘restaurant ‘ zonder menukaart. Het enige dat je zeker weet is dat je eet en drinkt op sterrenniveau en dat je een onvergetelijke ervaring opdoet. Eens per maand organiseert Angelique hier Smaakexpedities, waarbij je met maximaal 20 personen op smaakavontuur gaat. Tijdens deze avondvullende reis ervaar je nieuwe smaken, proef en zie je kunst, maak je nieuwe smaakvrienden en onvergetelijke herinneringen.


Angélique Schmeinck
Het werkdomein van Meesterkok Angélique Schmeinck beperkt zich al jaren niet meer tot de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert, adviseert... alles met en over smaak en altijd met een creatieve invalshoek. Er zijn acht kookboeken van haar hand verschenen, waaronder de bekroonde Smaakvrienden-serie, Impress your friends en Het Nieuwe Proefboek i.s.m. Peter Klosse. Angélique heeft haar ken je onder andere van haar programma's Impress Your Friends, Hollandse Keukenmeesters en Food Recycle op 24Kitchen en ze runt het enige heteluchtballon restaurant ter wereld, Culiair, waarbij de luchtballon fungeert als heteluchtoven en er tijdens de ballonvaart live op hoog niveau gekookt wordt. Professionals, kookliefhebbes en amateurskoks inspireert ze met workshops en colleges over creativiteit, freestyle cooking en flavourdesign.


Culisofie
in het Smaakatelier staan kunst en ambacht samen op het vuur. Het is een culinaire vrijplaats waar durf, ervaring, vernieuwing en verfijning samenkomen terwijl Angélique haar gasten meevoert in de culisofie: de wijsheid van de keuken. Fijnproevers kunnen in het Smaakatelier terecht voor de Smaakexpedities, businessevents en workshops. Voor info, data en reserveringen zie www.angeliqueschmeinck.nl