Kooktips

Diervriendelijk, mals en smaakvol rundvlees

Of het nu een biefstuk, sukadelapje of gehakt is: geniet jij ook wel eens van een lekker stukje rundvlees? De omstandigheden waarin de runderen leven zijn bepalend voor de smaak, malsheid en gezondheid. In Ierland is een ‘groene manier’ van veehouderij al sinds eeuwen de standaard.

De runderen lopen er bijna het hele jaar door buiten in groene weiden, waar ze gras en klaver eten. Niet alleen voor de dieren is het gunstig dat ze buiten lopen, het vlees is hierdoor ook heel mals en uniek van smaak. Gras gevoerd rundvlees is dieprood van kleur en bevat veel vitamine A, E en omega-3-vetzuren. Door de buitenlucht, beweging en vrijheid heeft het vlees niet veel meer nodig dan wat peper en zout. Maar je kunt er natuurlijk ook de meest uitgebreide en lekkere recepten mee bereiden!

De rundveehouderij in Ierland is duurzaam, diervriendelijk en traditioneel. De meeste boerderijen zijn familiebedrijven waar de dieren in kuddes rondlopen. De dieren worden met respect behandeld en krijgen veel vrijheid. Dat voorkomt stress en zorgt voor echt lekker vlees. Iers rundvlees is te koop in supermarkten en bij slagers.

Voor meer informatie ga je naar www.irishbeef.nl