Kooktips

Dé voorjaarsgroente: raapstelen

Raapstelen zijn het jonge loof van meiknollen, die in het voorjaar in het seizoen zijn. Het is een typisch Hollandse groente, die in de volksmond ook wel ‘keeltjes’ genoemd wordt. Het groene loof past goed bij aardappels, pasta en risotto. Of serveer het rauw in een frisse salade met radijsjes en bladerdeeggebakjes met geitenkaas.

Tip: met de meiknolletjes kun je ook heerlijke gerechten maken.

Raapstelenrisotto met frisse kabeljauw

Raapstelenpasta met pesto

Quiche met Hollandse geitenkaas en raapstelensalade

Tamme eendenborst met voorjaarsgroente en jus van dadels

Raapstelenstamppot met Provençaalse zalm

Raapsteelsalade met groene asperges, bospeen en gebakken eend

Stamppot repelsteeltje met goudappels

Raapstelen-pastasalade

Brandade van gerookte makreel met raapstelen