Kooktips

De favoriete recepten van Hidde de Brabander

Een nieuw programma op 24Kitchen: Hidde de Brabander is vanaf maandag 3 oktober elke werkdag om 18.30 te zien in De Brabander Bakt. In dit gloednieuwe programma bakt hij niet alleen de sterren van de hemel, maar laat hij vooral zien hoe je stap voor stap en met de juiste technieken van basis naar prachtgerecht gaat. Dit zijn zijn favoriete recepten uit De Brabander Bakt.

Tip: het recept voor de macarontaart met pistache, frambozen en vanille staat al op de website, maar de andere twee komen online zodra Hidde ze heeft uitgelegd op 24Kitchen.

Pistachemacarontaart met frambozen en vanillemousse

Hoewel bij macarons al verschillende technieken om de hoek komen kijken, gaat deze taart net een stapje verder. In feite hoeft het niet moeilijk te zijn, maar zoals bij meer technische recepten het geval is: gebruik de juiste ingrediënten, volg het recept stap voor stap en neem er de tijd voor, dan moet het wel goed gaan. 

Chocoladereep

De chocoladereep is een zoete lekkernij die iedereen in bulk in huis heeft liggen, maar bijna niemand zelf maakt. En waarom eigenlijk niet?! Iedereen kan het, het is echt niet zo moeilijk. Gebruik ook hierbij chocolade van hoge kwaliteit en volg het recept precies. 

Snoepjesparade

Eigenlijk is het vrij simpel, net als bij de andere recepten, en is het een kwestie van vertrouwen. Vertrouw het recept en de chef, en het moet in feite goed komen. En hoe leuk is het als je zelf pepermunt, winegums en andere snoepjes kunt maken?