Kooktips

Aspergetijd

Het weer kan zoveel doen met je stemming, en met voedsel! Na eindelijk wat lentetemperaturen kan de aspergeoogst van start. Volgens traditie wordt het Nederlandse aspergeseizoen ook dit jaar op de tweede donderdag van april geopend.

Geniet van deze koninklijke groente op je bord, thuis of in een restaurant, voor hij weer weg is. Op de velden waar asperges groeien, kan acht weken geoogst worden. Dit betekent dus dat de verkrijgbaarheid niet al te lang duurt. Wil je nog iets langer genieten van asperges? Je kunt asperges goed bewaren en zelfs invriezen.


Asperges op traditionele manier

Hazelnotenrisotto met witte asperges

Aspic van witte asperges met verse kruiden

Lentepuree met asperges en ham-eisaus

Sechuancoquilles met gemarineerde groene asperges

Witte asperges met sinaasappeldressing en kalfsoester

Romige aspergesoep met desemtoast

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas

Gepaneerde asperges