Kooktips

Aardbei in pak

21 juni is het Vaderdag. Naast de vlugge Vaderdagontbijtjes en de andere Vaderdagrecepten, is het ook leuk als je een klein cadeautje voor je vader hebt. Gewoon om een keer iets extra terug te doen. Wil je hem verrassen en aan het lachen maken? Zeg dan dat je een pak voor hem hebt gemaakt. Als je deze aardbeien in pak maakt is er geen woord van gelogen!

Ingrediënten
5 grote Hollandse aardbeien met kroontje
200 g pure chocolade
200 g witte chocolade 

Extra nodig: cocktailprikkers

Bereiding
Prik de cocktailprikkers boven in het midden van de aardbei, door het kroontje heen.

Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is, doop dan de aardbeien in de chocolade, tot net onder het kroontje.

Hak en smelt de bruine chocolade au bain-marie. Als de witte chocolade hard geworden is, doop de aardbeien dan terwijl je ze schuin houdt in de pure chocolade. Als de pure chocolade gestold is, doop ze dan nog eens schuin in de pure chocolade, maar dan aan de andere kant. Nu heb je aan twee kanten een witte driehoek over. Doop één hiervan ook in de pure chocolade, zodat je nog één witte driehoek overhoudt.

Als alle chocolade hard is, teken dan met de overige cocktailprikkers en de rest van de pure chocolade een strikje en drie knoopjes op het witte gedeelte van de aardbei. Je kan in plaats van een strikje en knoopjes ook een stropdas tekenen.