Kooktips

6x makkelijke maaltijden voor na een dag werken en leren

Na een lange werk- of schooldag ook nog eens uren in de keuken staan? Daar maak je bijna niemand blij mee... Maar dat wil nog niet zeggen dat het weekmenu zal bestaan uit afbakpizza's, afhaalchinees en soep uit blik met een tosti. Wij zetten de lekkerste en makkelijkste maaltijden voor je op een rijtje. Zo zet je, óók na een zware lange dag, een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel.  

Klik hier voor nog veel meer inspiratie voor de lekkerste makkelijke maaltijden. 

Couscoussalade

Als er iéts makkelijk en snel te bereiden is, dan is dat wel couscous! Overgiet de couscous met kokend water, voeg wat kruiden toe en dan is het een kwestie van wachten tot de couscous gaar is. Kind kan de was doen! Of de couscous maken, in dit geval. 

Shrimp pineapple taco's

Kies je voor deze taco's met garnalen en ananas? Dan zet je binnen no time een kleurrijke, frisse maaltijd op tafel, waar je absoluut trots op kan zijn.  

Thaise kipburgers

Afhaalburgers zijn verleden tijd: na een lange dag werken maak je deze heerlijke Thaise kipburgers zó makkelijk zelf, dat een bezoekje brengen aan de dichtstbijzijnde burgertent ongetwijfeld meer moeite is. 

Gepofte zoete aardappel

De oven doet het meeste werk bij deze maaltijd met gepofte zoete aardappel. Laat die oven lekker poffen,  jij maakt de bonensalade en yoghurtsaus wel. Teamwork, noemen we dat! 

Pasta met geroosterde tomaten-paprikasaus

Pastasaus uit 'n potje: makkelijker kan eigenlijk niet. Maar lekkerder... absoluut wel! Daarnaast is deze geroosterde tomaten-paprikasaus eigenlijk óók gewoon heel makkelijk te maken. Win-winsituatie dus. 

Pompoenwok met zelfgemaakt naanbrood

Naanbrood is heel leuk om zelf te maken! Maar pssst... smokkelen kan stiekem ook: naanbrood van de supermarkt is sneller en smaakt ook gewoon heerlijk bij deze pompoenwok