Kooktips

6 x de lekkerste mandarijnrecepten voor elke dag

 
Aangeboden door:

In de herfst en winter zijn mandarijntjes op hun best: ze smaken vol, fris & fruitig, pellen makkelijk én hebben niet al teveel harde velletjes. Sinterklaas is er ook dol op, zo uit het vuistje, en wij koken maar al te graag met de oranje vitaminenbommetjes.

Met deze 6 recepten van PLUS kom je de hele dag door; van homemade ontbijt tot feestelijke toet.

Gerookte kipsalade met mandarijn en walnoten

Kipsalade kopen we maar al te graag kant-en-klaar (is wel zo makkelijk), maar wist je dat het net zo snel (oké, bijna!) zelf kunt maken? Deze variant gebruikt gerookte kip, stukjes frisse mandarijn, hartige walnoten en een snufje kerrie voor extra smaak. 1, 2, 3… smeren maar!

Gezonde crêpes Suzette met mandarijn en pure chocolade

Wat ze in Frankrijk doen, kunnen wij ook: de hele dag door crêpes (flinterdunne pannenkoekjes) eten! Deze crêpes zijn een stuk gezonder door het gebruik van banaan en volkoren meel, en wordt extra lekker door een beetje geschaafde pure chocolade. Heerlijk als zondagsontbijt, lunch of dessert.

Orange power smoothie (met mandarijn, wortel en gember)

We gebruiken maar al te graag sinaasappelsap als basis voor smoothies & sappen, dus waarom geen mandarijntjes? Deze orange power smoothie met mandarijn, wortel en gember geeft je een kickstart voor de rest van de dag.

Scones met mandarijnenmarmelade

Mm… scones! Onmisbaar bij een afternoon tea en weer eens wat anders als je er mandarijnenmarmelade bij serveert. De smaak van de mandarijnenschil is iets minder bitter en dunner, waardoor de marmelade minder heftig van smaak wordt.

Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

Zodra het buiten kouder wordt gaan we massaal aan de stamppot. Andijvie, boerenkool, hutspot en niet te vergeten zuurkool! Bij velen minder populair door de – ehh – zure smaak en dat wordt in dit recept juist opgelost door de toevoeging van mandarijn, banaan en rozijntjes.

Sinttrifle (met kruidnoten, chocoladeletter en mandarijn)

Tot slot een superfeestelijke toet, maar wel voor elke dag. Deze sinttrifle maak je namelijk met van alles wat je nog in huis hebt (het liefst natuurlijk Sint strooigoed, maar een koekje of chocolaatje mag ook), vla (mag ook yoghurt zijn) en wat slagroom.