Kooktips

10 mei 2014: World Fair Trade Day

Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om elke dag aan duurzame armoedebestrijding te doen. We staan steeds meer stil bij de manier waarop wij aan alledaagse producten komen en passen ons aankoopgedrag aan. De wereldwijde fairtrade organisaties, zoals Fairtrade International (in Nederland Max Havelaar) en WFTO (World Fair Trade Organization), doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er in de toekomst überhaupt geen keuze meer is tussen wel of niet fairtrade.

In dat kader vindt zaterdag 10 mei weer de jaarlijkse World Fair Trade Day plaats. Gemeenten en andere organisaties stellen die dag in het teken van eerlijke handel. Zo bundelen grote supermarkten hun krachten door fairtrade producten in de aanbieding te doen en roept de Fairtrade Gemeente-campagne mensen op om ‘Fairselfies’ te maken. Kijk ook eens of jouw gemeente een fairtradegemeente is.

Op World Fair Trade Day maak jij natuurlijk een (h)eerlijk fairtrade gerecht en 24Kitchen zou 24Kitchen niet zijn als wij jou daar niet bij zouden helpen! In ons programma Fairplate besteden we aandacht aan het hoe en waarom van fairtrade gerechten met eerlijke ingrediënten.

In de supermarkt kan je bovendien aan onderstaande keurmerken zien of je met een fairtrade product te maken hebt. Zo kan jij iedere dag je eigen World Fair Trade Day houden.