De basis van koken

Welke vitamine krijg je met name binnen bij het eten van paprika?

Tijdens de Frisse Start willen we het je makkelijker maken om je goede voornemens vol te houden en bewuste keuzes op het gebied van eten te maken. Kijk elke dag op Facebook of 24Kitchen.nl en beantwoord de Frisse Start quizvragen!

Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 3: Welke vitamine krijg je met name binnen bij het eten van paprika?

  • A. Vitamine B2
  • B. Vitamine D
  • C. Vitamine E
  • D. Vitamine C

 

                                   Klik hieronder voor de lekkerste paprikarecepten:


 

Het juiste antwoord:

D. Vitamine C

Met name naarmate een paprika rijpt, neemt de hoeveelheid vitamine C toe. Gele, maar vooral rode paprika’s zitten er bomvol mee. Een rode paprika bevat zelfs vier keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. De meeste vitaminen krijg je binnen als je de paprika rauw eet.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten