De basis van koken

Waarom minder vlees eten goed is voor het milieu

Tijdens de Frisse Start willen we het je makkelijker maken om je goede voornemens vol te houden en bewuste keuzes op het gebied van eten te maken. Kijk elke dag op Facebook of 24Kitchen.nl en beantwoord de Frisse Start quizvragen!

Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 13. Waar of niet waar: minder vlees eten is goed voor het milieu.

  • A. Waar
  • B. Niet waar

 

                                  Klik hieronder voor de lekkerste vegetarische recepten:

Het juiste antwoord: A. Waar. In Nederland gaat er jaarlijks een flinke berg vlees doorheen. Per jaar eten we gemiddeld zo’n 47 kilo vlees per persoon. Dit is ruim twee keer zoveel als 50 jaar geleden. Daarnaast exporteren we ook veel vlees (driekwart van het vlees gaat naar het buitenland). De enorme hoeveelheid vlees die jaarlijks wordt geproduceerd, heeft gevolgen voor het milieu. Wereldwijd is 55 procent van alle uitstoot van broeikasgassen gerelateerd aan dierlijke producten. Ook verbruikt de veehouderij veel water en neemt het veel ruimte in beslag. Het is lastig voor de vleeseters onder ons, maar wat het milieu betreft zouden een paar biefstukjes, kippetjes en spekjes minder geen kwaad kunnen.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten