De basis van koken

is vette vis gezond?

Tijdens de Frisse Start willen we het je makkelijker maken om je goede voornemens vol te houden en bewuste keuzes op het gebied van eten te maken. Kijk elke dag op Facebook of 24Kitchen.nl en beantwoord de Frisse Start quizvragen!

Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 14. Vette vis eten is goed voor je gezondheid

  • A. Waar
  • B. Niet waar

 

                                            Klik hieronder voor de lekkerste visrecepten:

Het juiste antwoord: A. Waar. Het eten van vette vis is goed voor je op verschillende gebieden. Allereerst bevatten vette vissoorten zoals zalm, paling, makreel, sardines en haring veel omega-3 vetzuren. Deze remmen niet alleen ontstekingen, ook zijn ze goed voor je hart- en bloedvaten. Ze zorgen voor een goed functioneren van de hersenen en zenuwen en helpen je hormonen in balans te houden. Daarnaast bevat vette vis veel vitamines en mineralen. Denk hierbij aan vitamine A, D en B12 (de hoeveelheid van deze vitamines verschilt natuurlijk per vis). Reden genoeg om af en toe een harinkje te happen.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten