De basis van koken

Shakshuka maken is een eitje

 
Aangeboden door:

Gekookt, gebakken of gepocheerd - wij zijn gek op eieren. Wij zetten dit ingrediënt graag in de schijnwerpers en daarbij kan ons favoriete gerecht met ei niet ontbreken: shakshuka! Dit verwarmende gerecht is een eitje om te maken en valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.

Lees ook: onze favoriete recepten voor shakshuka

Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. Ondertussen is het gerecht een wereldwijde hit en die populariteit beperkt zich niet alleen tot het avondeten: shakshuka wordt ook als (stevig) ontbijt, lunch of als late snack gegeten.

In dit recept voor shakshuka houden we het simpel. De zoete tomatensaus en gepocheerde eieren spelen uiteraard de smakelijke hoofdrol, de rode peper zorgt voor pit en de geitenkaas voegt een extra hartig accent toe.

Bij HelloFresh is niet alleen de shakshuka een eitje om te maken. Je kunt elke week kiezen uit 12 makkelijke en verrassende recepten die je zó op tafel zet. Jij kiest zelf waar je zin in hebt en krijgt vervolgens alles in de juiste porties afgeleverd voor je deur. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schelvis met spek en sperziebonen of lasagne met prei en courgette?