In principe hoef je geen melk of room toe te voegen, het klutsen van de eieren en een klontje boter erdoorheen roeren maken de eieren romig genoeg. Het toevoegen van circa een eetlepel melk, slagroom of crème fraîche kun je het beste doen als je de pan van het vuur haalt. Zo krijgen de eieren niet de kans om door te garen.

Tips voor roereieren:

  • Gebruik altijd eieren op kamertemperatuur;
  • Kluts de eieren niet teveel, Je kunt de eieren ook in de sauspan los kloppen. Klop ze direct los in de pan, zodat het geen omelet wordt;
  • Roer om de vijf seconden door de eieren. Gebruik hiervoor het liefst een siliconen spatel;
  • Haal de pan zodra de eieren beginnen te stollen van het vuur, blijf roeren en zet weer terug op het vuur. Doe dit een paar keer;
  • Haal de roereieren altijd voordat ze gaar zijn van het vuur, in de hete pan garen de eieren nog iets door;
  • Voeg voor extra smaak fijngehakte bieslook, gerookte zalm of stukjes ham voor het serveren;
  • Het maken van de perfecte roereieren kost tijd. De Fransen ‘koken’ het ei au bain-marie en sommige chef-koks trekken wel een half uur uit om roereieren te maken!

In deze video van Jamie Oliver zie je hoe je Britse, Franse en Amerikaanse roereieren maakt.