De basis van koken

Natuurlijke kleurstof

Gekleurde marsepein, glazuur, topping, fondant of zelfs beslag kunnen je baksel een mooi effect geven. Het liefst kleur je die natuurlijk zonder allerlei kunstmatige toevoegingen. Gelukkig werken natuurlijke alternatieven net zo goed. Van felroze tot geel, van groen tot bruin, het kan allemaal met natuurlijke producten.

     

    Een tip voordat je enthousiast begint met het kleuren van je bereidingen: begin altijd met een klein beetje en voeg beetje bij beetje meer toe voor een intensere kleur. 

     

    • Groen: Voor een groene kleur kun je Matchathee of tarwegraspoeder gebruiken. 
    • Bruin: Cacaopoeder geeft je bereidingen een bruine kleur, je krijgt de smaak er bij. 
    • Roze/Rood: Maak je iets met frambozen of aardbeien? Frambozen – of aardbeiensap kunnen je dan ook helpen met de kleur, maar omdat je hier aardig wat van nodig hebt gaat je bereiding er ook naar smaken. Wil je iets roze/rood kleuren zonder smaak toe te voegen, gebruik dan een paar druppels bietensap of een beetje bietenpoeder. 
    • Oranje: Geraspte wortel of wortelsap geven je bereiding een oranje kleur.   
    • Geel: Een mespuntje kurkuma doet wonderen als je iets geel wilt kleuren.