De basis van koken

Koffie in Colombia

Koffie is over de hele wereld geliefd, en in Nederland zijn we helemaal verkocht: met gemiddeld bijna 2,5 kopje per dag voeren we de wereldranglijst aan op koffieconsumptie. Een van de grootste en belangrijkste landen voor die koffieindustrie is Colombia. Colombiaanse koffie groeit in de vochtige en hoge omgeving van de Andes, wat een milde koffiesoort oplevert.

Achter de intense smaak van koffie schuilt een intensief en liefdevol proces. Het begint bij het groeien: de mix van zon, vochtigheid, hoogte en een rijke bodem in Colombia zijn nodig om de koffieplant te laten groeien. Zijn de koffiebessen rijp? Dan worden de koffiebessen hier handmatig geplukt op het meest volgroeide moment. Groene bessen blijven nog even hangen tot een volgende pluk. Na de oogst volgt de verwerking, de bessen worden gewogen, ontpulpt en in de zon gedroogd. Luchtdicht verpakken is nodig om de kwaliteit van de koffie te waarborgen.

Meer over koffie en het zelf ervaren?
Reis mee met de 360° tour van Nespresso naar de koffieplantages in Colombia