De basis van koken

Hidde: de weg naar Meester Patissier - Deel 3

Woensdag 30 mei 2018 kreeg 24Kitchen-patissier Hidde de Brabander de prestigieuze titel Meester Patissier, de hoogst haalbare titel in de patisserie. Wij volgden Hidde een half jaar lang tijdens zijn voorbereidingen én het zenuwslopende examen, en jij kunt nu meekijken via de driedelige online documentaire Hidde: de weg naar Meester Patissier.

Kijk hier naar deel 1 en hier voor deel 2 van Hidde: de weg naar Meester Patissier. 

Hidde is ruim twee jaar bezig geweest met deze bijzondere titel, waarvan wij het laatste half jaar hebben gevolgd. Van het bedenken van de gerechten en het oefenen, oefenen en nog eens oefenen, tot brekende chocoladespektakelstukken en zijn prachtige tafel met de lekkerste creaties: je kunt het allemaal zien.

Om de titel, die voor het laatst in 2010 werd uitgereikt, te behalen moest Hidde een keur aan opdrachten voldoen. De regels waren strenger dan streng, maar met zijn unieke stijl (denk aan 3D-printen van chocolade), gevoel voor detail en opvallende combinaties wist hij de titel te veroveren.

Documentaire Hidde: De Weg Naar Meester Patissier
Hidde's succesvolle stappen naar de titel van Meester Patissier is het afgelopen half jaar gevolgd in de online documentaire ‘Hidde: De Weg Naar Meester Patissier'. De driedelige documentaire is vanaf 17 juni exclusief te zien is op 24kitchen.nl en volgt Hidde gedurende het afgelopen half jaar, de verschillende opdrachten en het Meesterexamen.