De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ei pocheren

Ei pocheren? Dat doe je zelf met dit recept van Rudolph. Extra fijn: er bestaan een paar hulpmiddelen waarbij je eitje áltijd lukt.

ei pocheren op een broodje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een ei pocheren lijkt moeilijker dan het is. Wil je het perfecte eitje? Voeg dan een scheutje azijn toe of gebruik een theezeefje als hulpmiddel."

Bereidingswijze

Ei pocheren op de traditionele manier

  1. Breng een ruime pan water tegen de kook aan en voeg het azijn toe. Er zijn nu kleine bubbeltjes te zien, géén grote!

  2. Maak een draaikolk in het water, door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft.

  3. Breek het ei in het midden van de draaikolk.

  4. Wacht 3 tot 5 minuten. 3 minuten om een zacht gepocheerd ei te maken. 5 minuten om een hard gepocheerd te maken.

  5. Schep het ei uit het water met een schuimspaan en laat het op een stukje keukenpapier uitlekken. Herhaal de stappen voor het volgende ei. 

Ei pocheren met geniale keukenhack

Een perfect gepocheerd ei zoals je 'm in een restaurant krijgt? Gebruik een plastic zakje als hulpmiddel. Breek het ei boven een beboterd zakje. Laat vervolgens het ei voorzichtig in het kokende water zakken en kook tot de gewenste garing. Check de video voor alle instructies.

 

Waarom gebruik je azijn bij een gepocheerd ei?

Azijn gebruik je zodat je eiwit sneller stolt maar vooral dat je gepocheerd ei zo mooi rond wordt. 1-2 eetlepels azijn op een liter is meer dan voldoende voor dit recept. Liever geen azijn gebruiken? Deze keukenhack werkt ook met citroensap.

lepel azijn

Welke eieren het lekkerst voor een gepocheerd ei?

Een gepocheerd ei is het allerlekkerst met een kakelvers eitje. Een mooie bijkomstigheid is dat bij verse eieren het eiwit steviger om het eigeel zit. Hierdoor voorkom je ook dat tijdens het pocheren je ei uit elkaar valt.

Eieren in een schaaltje

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

Jammer dat de video niet te zien is, hij werkt in ieder geval niet op mijn iPad.
E. Nijland van Veen
18-09-2023
Ik zoek ook al tevergeefs naar de video
Ineke Bergman-Tolkamp
10-10-2023
Hi!

De video is te zien bij het onderste tekstje over ei pocheren.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
17-10-2023

Ook lekker