De basis van koken

Aardbeien bewaren + invriezen

Verse aardbeien zijn heerlijk: zoet, stevig en vol smaak, maar wat minder verse aardbeien worden zacht, waterig en gaan schimmelen. Door aardbeien op de juiste manier te bewaren, kun je er langer van genieten.

Gewassen aardbeien kun je prima bewaren, wel het liefst in de koelkast en met kroontje en al. Haal de aardbeien uit de verpakking en zet ze onafgedekt op een bordje of in een schaal naast elkaar, zodat ze niet kneuzen.

Invriezen
Invriezen kan ook, handig als je telkens maar een paar aardbeien nodig hebt. Leg de aardbeien naast elkaar op een plat bord of op een bakplaatje en vries ze in. Verpak ze daarna in gesloten zakjes of bakjes en bewaar ze circa 8 tot 12 maanden in de vriezer. Ingevroren aardbeien kun je direct gebruiken in smoothies en sapjes, op (ijs)taarten en om ijs van te maken. Wil je ze toch liever ontdooid hebben? Laat ze dan enkele uren rustig op kamertemperatuur komen.

Bekijk hier alle recepten met aardbeien