Boeken

Nieuw van Jamie Oliver: Jamie’s Comfort Food

Jamie Oliver is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten: snelle recepten, vegetarische recepten, klassiekers en nu ook: comfort food. Zijn nieuwste kookboek en gloednieuwe programma Jamie’s Comfort Food staan helemaal in het teken van ultiem genieten.

Het boek
Jamie heeft zich laten inspireren door jeugdherinneringen, de verandering van seizoenen, gerechten waar je gelukkig van wordt en speciale momenten in je leven die iedereen wil vieren. Dat resulteert in rijke gerechten, guilty pleasures en een tikje nostalgie: het gerecht dat je moeder vroeger maakte, de allerbeste hamburger of klassieke Italiaanse lasagne. Het zijn gerechten die je oppeppen als je dat nodig hebt.

“Thuis heeft iedereen zijn eigen lijst van gerechten waar je gelukkig van wordt en mensen nemen graag de tijd om te genieten van deze gerechten. Daar hoort ook het koken van gerechten bij. Comfort food heeft tijd nodig.” De 100 recepten die het boek bevat, zijn vooral bedoeld om uit te pakken in het weekend of als je jouw geliefde, vrienden, familie of jezelf wilt verwennen.

Bestel het boek

Nieuw tv-programma
Naast de lancering van zijn boek, werkt Jamie ook aan een programma gemaakt over comfort food, dat vanaf begin november te zien is op 24Kitchen. "Ieder gerecht heeft een speciaal plekje in mijn hart, en ik geloof dat er een verschil is tussen een gerecht koken en een gerecht begrijpen. Ik heb dus echt mijn best gedaan om dat over te brengen, zodat mensen de gerechten leren kennen, begrijpen en voelen."