Boeken

Miljuschka’s Food Trucks: het eerste boek van Miljuschka

Op maandag 28 september werd in het Volkshotel in Amsterdam het allereerste boek van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen gelanceerd: Miljuschka’s Food Trucks. Vol trots overhandigde Miljuschka het eerste exemplaar van haar eigen boek aan London Loy, haar teamgenoot tijdens de 24Kitchen Food Truck Challenge.

Ervaringsdeskundige
Het boek is een kleurrijk boek over de foodtruck-cultuur, vol streetfood recepten die je ook prima thuis kunt maken. Inspiratie voor de recepten had Miluschka genoeg, aangezien ze afgelopen zomer op verschillende manieren in en onder de huid van food truck ondernemers is gekropen. Tijdens haar roadtrip door de Verenigde Staten ontmoette ze bijzondere truckers, die uiteenlopende gerechten op straat verkopen. Haar ervaringen bracht ze in de praktijk door zelf op festivals te koken tijdens de 24Kitchen Food Truck Challenge.

Miljuschka: “Ik ben zo trots op dit boek, wat een heerlijk gevoel dat het er nu is. Ik heb met volle teugen genoten van het hele avontuur. Het mooiste is de passie waarmee elke foodtruck-ondernemer zijn gerecht maakt. Die passie zit ook in dit boek. Hopelijk inspireert dit heel veel mensen om thuis hun eigen streetfood te maken.”

Recepten
De gerechten in dit boek zijn uitbundig en alles behalve braaf: de Mother Trucker Veggie Burger, plat Amsterdamse taco's met gestoofd geitenvlees, de tosti-oliebol uit Austin of gefrituurde haring met bietenhangop: uitgesproken smaken die je niet snel zou bedenken, en nooit meer vergeet. Gefrituurde oreo’s, bojo cheesecake en whiskey-roomijs met bacon en karamel: dit boek is er voor stoere zoetekauwen.

Persoonlijk
Miljuschka’s Food Trucks is een weergave van de reizen en ervaringen die Miljuschka het afgelopen jaar meemaakte. Vol vrolijke reisfoto’s, grappige anekdotes (zoals die keer dat ze bijna topless achterop de motor van Food Truck Master Lynzy door Texas scheurde), prachtige portretten en natuurlijk: eten en drinken.

Bestel Miljuschka’s Food Trucks direct