Boeken

Maak van jouw kinderen wereldeters

“Nee mama, dat lust ik niet,” en “mam, waarom moet ik altijd van die stomme dingen eten?” Dit komt je misschien wel bekend voor. Als ouder kan het soms geen pretje zijn om te koken voor je kinderen. In het kijk-, lees- en kookboek Wereldeters (kookboek van het jaar 2012) vind je de oplossing waardoor je kinderen echte wereldeters worden.

Marjolein de Vlaam kampte ook met dit probleem thuis. Haar kinderen zeiden bij ‘nieuwe’ gerechten vaak al bij voorbaat dat ze het niet lustten en niks hielp. Ze heeft een simpele, maar doeltreffende oplossing gevonden om haar kinderen wereldgerechten te laten proeven: door erover te vertellen. Ze verzamelde allerlei weetjes over het land waar het gerecht vandaan kwam en ging dan met een wereldkaart aan tafel vertellen.

Landen van over de hele wereld, zoals Mexico, Hawaï, Marokko, Spanje, India, Zuid-Afrika, Suriname, Indonesië, Japan en Italië komen aan bod. Er staan tips in over bekende gerechten, zoals bobotie, paella, chili con carne, maar je leert ook minder bekende gerechten kennen, zoals blintzes, pan de muerto en horcheta. Los bij het boek zitten twee paspoortjes en landenstickers om je kinderen te belonen als ze goed hebben gegeten. Met het boek Wereldeters leren je kinderen goed eten, maar ze leren óók veel over andere landen en culturen. En dat is mooi meegenomen!

Bestel hier het boek.