Boeken

Kookboek: De Zilveren Lepel Vis

Al eerder is De Zilveren Lepel uitgebracht: een kookbijbel vol met authentieke seizoensgerechten. Onlangs is de Zilveren Lepel Vis verschenen, met meer dan 200 vis- en zeevruchtenrecepten.

Het boek staat vol met authentieke Italiaanse recepten, die relatief simpel beschreven zijn. Italiaanse koks zijn vindingrijk met veel soorten zeedieren, bijna elke streek heeft zijn eigen streekgerecht. De recepten zijn over het algemeen kort en behapbaar: de Italianen staan bekend om hun genialiteit in eenvoud.

Doordat op toegankelijke manier geschreven wordt, is het boek ook voor de beginnende thuiskok goed te volgen. Elk hoofdstuk gaat over een andere soort vis en begint met een beschrijving: de witte rondvis, platvis, vette vis, zoetwatervis, schaal- en schelpdieren zul je allemaal leren kennen. Bij de beschrijving van de vissoorten staan eventuele vervangers en hoe je deze vis het beste kunt bereiden.

Er staan ook een aantal basistechnieken in het boek: hoe je de schubben van een vis moet verwijderen, hoe je een vis schoonmaakt en hoe je vis fileert bijvoorbeeld. Doe je dit liever niet zelf? Vraag dan de visverkoper dit te doen, dan hoef je thuis alleen maar de eenvoudige recepten te volgen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten