Boeken

'Het Lekkere Buitenleven' van Peter De Clercq

Handleiding
‘Dit is geen kookboek in de traditionele zin van het woord’, zegt De Clercq in zijn inleiding en daar heeft hij gelijk in. Het Lekkere Buitenleven  leg je niet opengeslagen naast je op het aanrecht zodat je stap voor stap een recept kunt volgen. Een aanrecht is trouwens überhaupt niet in de buurt. Dit boek van de voormalig wereldkampioen barbecueën is namelijk een soort handleiding voor het leven in en met de natuur. Met veel eten, dat wel.

Het bos in
De vele mooie foto’s van Heikki Verdurme roepen precies de sfeer bij je op die past bij de recepten die in het boek staan. Je krijgt zin om het bos in te gaan, aan de hand van het hoofdstuk paddenstoelenwandeling wat eekhoorntjesbrood te plukken en een lekker stuk vlees op de barbecue te gooien. En nog meer om het op te eten. Maar hoewel de meeste vlees- en visbereidingen van de barbecue komen is het meer dan een barbecueboek. Er staan ook veel recepten in voor pasta’s, bijgerechten en zelfs smoothies. Dit alles wordt aangevuld met informatie over uiteenlopende onderwerpen van hardlopen tot moestuinen.

Eten in de buitenlucht

Het Lekkere Buitenleven doet kortom precies wat de titel doet vermoeden. Het boek geeft je goede tips en lekkere recepten die je kunt gebruiken bij het eten in de buitenlucht. Een welkome aanvulling op je collectie voor de komende zomer!

Bestel hier het boek