Boeken

Eten wat de natuur schaft

Bij het openslaan van True Food valt één ding gelijk op. De fotografie is om van te smullen. Dit kan geen toeval zijn. Carrie Solomon, de schrijfster van het boek, is culinair fotograaf en heeft al meerdere prijzen behaald met haar fotografiewerk.

Daarnaast is Carrie een hobbykok die het liefst met lokale seizoensproducten kookt. In dit boek legt ze uit waarom het goed is om een ‘locavoor’ te zijn. Als ‘locavoor’ eet je zoveel mogelijk producten die in jouw eigen streek geproduceerd worden. Eén van de redenen om dit na te streven, en gelijk een hele belangrijke, is dat er meer smaak zit aan lokale seizoensproducten. Ook zet je een maaltijd op tafel met kakelverse ingrediënten, waar een verhaal aan vastzit.

Beginnend met de lente wordt ieder jaargetijde vertegenwoordigd door eenvoudige recepten. Denk bijvoorbeeld aan een kalfscarpaccio of overheerlijke bietencake met ricottaglazuur.

De zomer staat voor veel bontgekleurde groentes en vruchten. Wist jij dat je frisse ingelegde dille-komkommer al binnen 24 uur klaar kan hebben? Carrie laat je zien hoe. In de Herfst en Winter worden de dagen korter en kouder, maar gerechten als de romige bloemkoolrisotto en kip knoedels met venkel houden je zeker warm.

Wil jij van gerechten smullen, gebonden aan het seizoen en eenvoudig te bereiden? Dan is het true love tussen jou en True Food.

De eerste stap naar het worden van een ‘locavoor’ is snel gezet. Je kan met gemak zelf een klein moestuintje aanleggen. Dan heb je verschillende ingrediënten nog dichter bij huis. Handige moestuinier-tips vind je hier.

Bestel hier het boek