Boeken

Eet de wereld beter

Het bekende AVG’tje (aardappels, vlees, groente) is in de loop der jaren flink veranderd. Groente wordt steeds belangrijker op het bord en steeds meer mensen letten bewust op wat ze eten. Een kleiner stuk vlees en af en toe een dagje geen vlees is heel goed voor onze aardbol. Wat wij eten heeft namelijk een grote invloed op de wereld.

In de oertijd was het noodzakelijk om veel vlees te eten, maar tegenwoordig is vlees een luxeproduct. Genieten van voedsel en zorgen dat de volgende generaties ook goed kunnen eten is helemaal niet ingewikkeld. Wat is nou precies duurzaam? En waarom is duurzaam eten zo belangrijk? In dit filmpje wordt een ingewikkeld verhaal simpel en kort uitgelegd.

En iedereen kan meehelpen: kookboeken bieden dagelijkse inspiratie voor een dagje zonder vlees, in restaurants zie je steeds meer recepten met groente in de hoofdrol en zelf kun je jouw kennis over duurzaam en gezond eten overbrengen. Door te koken met minder dierlijk eten, meer duurzaam eten, meer inspiratie en meer variatie kun je de wereld veranderen met je vork!