Boeken

Creëer smaakvrienden met Angélique Schmeinck!

Waar de meeste kookboeken de lezers slechts een kijkje in de keuken gunnen, laat Smaakvrienden zien hoe het brein van een chef werkt en welke culinaire combinaties er allemaal mogelijk zijn. Iedereen weet dat de tomaat heerlijk smaakt met mozzarella, basilicum en olijfolie. Maar er zijn tal van andere ingrediënten en bereidingen waarvan minder bekend is met wie ze een vaste vriendschap hebben opgebouwd. Vriendschap? Ja, relaties die zijn ontstaan uit traditie en beproeving met andere ingrediënten.

Meesterkok Angélique Schmeinck heeft van een groot aantal groenten overzichtelijk uitgewerkt met welk andere ingrediënten, bereidingen en technieken zij boezemvrienden zijn, of waar zij juist spannende relatie mee hebben. Door de specifieke rangschikking verschaft Angélique een makkelijke manier om smaken te combineren en spannende recepten te creëren.

In Smaakvrienden geeft Angélique met een lach, eyeopener of aha-moment een andere kijk op culinaire creativiteit en innovatie. Smaakvrienden biedt 82 groenten en meer dan 700 inspiraties, inclusief microrecepten en culinaire mindmaps. Voor de foodprof, de chefkok, de nieuwsgierige amateur- en hobbykok en elke andere kookliefhebber!

Smaakvrienden is door de Gourmand World Cookbook Awards bekroond tot 'Best Entertaining Cookbook' van Nederland en uitgeroepen tot derde van de wereld.