De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuppa di broccoli con crostini di pane (broccolisoep met crostini)

60 min kooktijd
Zuppa di broccoli con crostini di pane (broccolisoep met crostini)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spekkrokantje
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Leg het spek op bakpapier en leg hier weer een vel bakpapier bovenop. Droog het spek circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot het krokant is.

Broccolisoep
Schil en snijd de aardappels in blokjes van circa 2 centimeter. Verhit olijfolie in de pan. Pel en snipper de ui en fruit in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de aardappels toe en schud regelmatig om. Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook circa 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Voeg basilicum toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kookroom toe en zet de pan op laag vuur. Breng op smaak met het sap van de citroen en peper.

Crostini
Verwarm een pan. Pel en pers de knoflook boven een mengkom en voeg olijfolie toe. Hak de peterselie en roer door de knoflookolie. Snijd de boterhammen in blokjes en voeg toe aan de mengkom. Roer goed door. Bak de crostini‘s in circa 5 minuten goudbruin. Blijf constant schudden voor een gelijkmatig resultaat.

Serveer de soep met het spek en de crostini‘s.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker