De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeetong met citroenboter, aardappelgratin en salade

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappels met de mandoline in julienne. Ris de tijm. Pel en snijd de knoflook fijn. Splits de eieren. Meng de eidooiers met room, zout, peper, knoflook en tijm. Meng de aardappels erdoor en schep ze in een ovenschaal.

45 min kooktijd
Zeetong met citroenboter, aardappelgratin en salade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gratin
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappels met de mandoline in julienne. Ris de tijm. Pel en snijd de knoflook fijn. Splits de eieren. Meng de eidooiers met room, zout, peper, knoflook en tijm. Meng de aardappels erdoor en schep ze in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak de gratin circa 45 minuten in de oven.

Zeetong
Wentel de zeetongen door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit olie en een klontje boter in de pan en bak de zeetongen om en om goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Haal de zeetongen uit de pan en verpak het staartje in met aluminiumfolie. Bak de zeetongen circa 6 minuten in de oven. Blus het bakvocht af met witte wijn en monteer met klontjes boter. Snijd de citroenschil in repen en gebruik ter decoratie.

Tomatensalade
Halveer de tomaten en meng ze met een scheut olijfolie, zout en peper. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de tomaten. Pel en snijd de ui in fijne ringen en roer ze door de salade. Snijd de munt ragfijn en strooi eroverheen.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker