De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witvisschotel met kokosrijst

Marineer de vis circa 30 minuten in het sap van de limoenen, zout en peper. Pel en pers de knoflook uit. Pel en snipper de ui. Snijd de peper, salie en koriander fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en ui en voeg peper, rozemarijn, tijm, salie en koriander toe.

45 min kooktijd
Witvisschotel met kokosrijst

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Witvisschotel
Marineer de vis circa 30 minuten in het sap van de limoenen, zout en peper. Pel en pers de knoflook uit. Pel en snipper de ui. Snijd de peper, salie en koriander fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en ui en voeg peper, rozemarijn, tijm, salie en koriander toe. Blus af met palmolie en kokosmelk en gaar circa 15 minuten op laag vuur.

Rijst
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de kokosmelk door de rijst en breng op smaak met zout.

Garnalen met kokos
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de uien in halve ringen. Houd de rode ui apart. Snijd de pepers fijn en houd ze apart. Pel en snijd de knoflook fijn. Marineer de garnalen in het sap van de limoenen. Verhit olie in een pan en fruit de witte ui en de knoflook en voeg de garnalen toe. Bak de garnalen circa 2 minuten, voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout. Kook circa 5 minuten op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij.

Serveer de vis met rijst op borden en schep de garnalen in gehalveerde kokosnoten. Garneer met rode ui en pepers.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker