De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winterse minestrone

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de ham in kleine blokjes. Schrap en snijd de wortel in kleine blokjes.

45 min kooktijd
Winterse minestrone

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui

Pel en snijd de knoflook. 

Snijd de ham in kleine blokjes. 

Schrap en snijd de wortel in kleine blokjes. 

Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. 

Snijd de kool in repen.

Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook en ham aan. 

Voeg als de uien zacht zijn de overige groenten toe. 

Fruit tot ze zacht zijn en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat even kort ontzuren.

Voeg de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat een kwartiertje koken en voeg dan de pasta en de bonen toe. 

Kook tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper en Parmezaanse kaas.

 

Tips

Je kunt in plaats van parmaham ook magere spekreepjes gebruiken.

Voeg voor extra smaak een eetlepel pesto toe.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker