De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winter speltspaghetti

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Snijd de pompoen in maantjes, verwijder de pitten en verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er olijfolie over, bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper en rooster de pompoen in circa 25 minuten gaar in de oven.

• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook hierin de spelt spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

• Verwijder het stronkje en de buitenste bladeren van de spruitjes en halveer de spruitjes.

• Pel en snipper de sjalot.

30 min kooktijd
Winter speltspaghetti

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Snijd de pompoen in maantjes, verwijder de pitten en verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er olijfolie over, bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper en rooster de pompoen in circa 25 minuten gaar in de oven.

• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook hierin de spelt spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

• Verwijder het stronkje en de buitenste bladeren van de spruitjes en halveer de spruitjes.

• Pel en snipper de sjalot.

• Pel en snijd de knoflook fijn.

• Ris de tijm.

• Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de spruiten toe, bak goed mee en blus af met circa 100 milliliter kookvocht van de pasta. Voeg de tijm en knoflook en rasp en sap van de citroen toe.

• Snijd de walnoten fijn en meng door de spruitjes.

• Meng de crème fraîche erdoor.

• Giet de spaghetti af en meng door de spruiten.

• Pluk en snijd de peterselie fijn en meng door de pasta.

• Verkruimel de gorgonzola erover.

Serveren
• Schep de spaghetti op bord, leg de pompoen erbij en bestrooi met gorgonzola.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker