De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

whiskeytruffels

Breng de slagroom met de suiker aan de kook. Hak de chocolade en giet de kokende slagroom erop. Meng tot een gladde ganache en voeg de whiskey toe. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast. Maak met een lepel of kleine ijsknijper klein hoopjes en rol ze tot bolletjes.

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Whiskeytruffels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Ganache
Breng de slagroom met de suiker aan de kook. Hak de chocolade en giet de kokende slagroom erop. Meng tot een gladde ganache en voeg de whiskey toe.
Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast. Maak met een lepel of kleine ijsknijper klein hoopjes en rol ze tot bolletjes. Herhaal dit tot de ganache op is. Vries de bolletjes in tot de chocolade getableerd is.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot circa 26ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade.

Schep een beetje getableerde chocolade op een hand en rol de ganachebolletjes hierdoor. Laat uitharden op een velletje bakpapier.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker