De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

welsh cakes

20 MIN
Welsh cakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de suiker, boter, ei, melk, gemalen foelie en het kaneelpoeder. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Kneed de sinaasappelblokjes en de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een plak met een dikte van circa 5 millimeter. Steek cirkels uit het deeg. Verhit een scheutje olie in de pan en bak het deeg in 8 minuten op laag vuur om en om goudbruin en gaar. Voeg halverwege het bakken een klontje boter toe. Laat de Welsh cakes na het bakken even uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Serveren
Serveer de Welsh cakes met zachte boter, frambozenjam en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker