De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vitaminebommetje uit de oven (vegetarische groentelasagne)

Snijd de tomaten in stukjes en maal ze fijn met een staafmixer. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in reepjes zo groot als frietjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en smoor de uien en de knoflook op laag vuur circa 5 minuten tot ze glazig zijn. Meng de paprika’s, aubergine en courgette met de ui en de knoflook en bak circa 5 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe. Laat 5-10 minuten koken. Ris en snijd de oregano en de tijm fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

60 min kooktijd
Vitaminebommetje uit de oven (vegetarische groentelasagne)

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Groentevulling

Snijd de tomaten in stukjes en maal ze fijn met een staafmixer. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in reepjes zo groot als frietjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en smoor de uien en de knoflook op laag vuur circa 5 minuten tot ze glazig zijn. Meng de paprika’s, aubergine en courgette met de ui en de knoflook en bak circa 5 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe. Laat 5-10 minuten koken. Ris en snijd de oregano en de tijm fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kaassaus

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rasp de pecorino en de harde geitenkaas. Meng deze met de zachte geitenkaas, melk en de bloem tot een papje. Voeg eventueel een drupje olijfolie toe om de kaassaus nog smeuïger te maken.

Vegetarische groentelasagne

Schep een laagje van de groentevulling (saus) in de ovenschaal. Bedek deze laag met de lasagnevellen. Bedek de lasagnevellen met de saus en bedek deze weer met de lasagnevellen. Herhaal deze stappen totdat de saus op is. Dek de laatste laag af met de kaassaus. Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven.

Aan tafel!

Haal de lasagne uit de oven en zet deze in het midden van de tafel. Iedereen kan zelf een portie opscheppen.

TIP:
Is de groentevulling en saus te dun? Maak dan een dikke Willem. Dat is een papje van een beetje bloem met wat water dat je al roerende toevoegt aan de groentevulling. Dit zorgt ervoor dat de saus gaat binden en dat het een dikkere saus wordt. Een dikke Willem wordt ook gebruikt om soepen te binden. Laat de saus dan even goed doorkoken zodat de bloem gaar wordt. Doe je dit niet dan proef je de bloem en dat is niet zo lekker.

Nog meer vegetarische inspiratie nodig? Bekijk hier de lekkerste vegetarische recepten

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker