Vissersgeluk
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Was en halveer de krieltjes. Schil en snijd de wortel in blokjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de krieltjes en wortel toe en bak circa 3 minuten mee.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.
Voeg de bloemkool en venkel toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
Schenk de wijn en het water erbij. Voeg het bouillonblokje toe, roer goed door en breng aan de kook.
Roer de maïzena aan met een scheutje water. Voeg het maïzenapapje al roerende toe en kook circa 3 minuten door.
Snijd de zalm en kabeljauw in grove stukken en voeg ze samen met de fruits de mer mix toe aan de pan.
Halveer de cherrytomaatjes en kook ze circa 5 minuten mee met de vis.
Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door het vissersgeluk. Breng op smaak met zout en peper.
Bladerdeeg visjes
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Prik het bladerdeeg in met een vork en snijd er visjes uit. Leg de visjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties