De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tropical forestcake

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak en smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig.

90 MIN
Tropical Forestcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak en smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelpoeder er voorzichtig door. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 6-10 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.

Chocolademousse
Breng het tropisch fruitsap met de kokosmelk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk het kokende mengsel op de eidooiers, roer goed door, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Hak de chocolade en los de chocolade op in de warme crème. Laat afkoelen tot handwarm. Klop de slagroom lobbig en spatel door de chocoladecrème. Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast en schep in een spuitzak met gladde spuitmond.

Garnering
Verwarm de oven voor op 50 °C en zet de plaat geanodiseerd aluminium in de oven. Smelt de melkchocolade en giet dit uit op de verwarmde plaat. Strijk dun uit en zet de plaat in de vriezer.

Vulling
Pel de banaan en snijd in schuine plakken. Verhit de boter in een koekenpan, wentel de plakjes banaan door de bloem en bak samen met de vanillesuiker goudbruin. Maak de mango schoon en snijd twee plakken van de zijkanten. Schil en snijd de rest van de mango in blokjes. Meng de blokjes mango samen met de jam door de gebakken banaan en laat afkoelen.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak.

Opbouw
Steek met de taartring vier plakken uit de chocoladecake. Spuit een laag chocolademousse op de onderste plak en leg hier de tweede plak cake op. Spuit een laag slagroom op de cake en leg de volgende plak erop. Spuit hier een randje chocolademousse op en schep de vulling in het midden. Leg de bovenste plak cake op de taart. Verdeel slagroom bovenop de taart en strijk de randen glad.

Haal de plaat aluminium uit de vriezer en schraap banen van de chocolade. Vouw de chocoladebanen direct om de taart en gebruik losse stukken voor de bovenkant. Bestrooi met cacaopoeder. Snijd de mangoplakken kruislings in tot aan de schil en vouw de blokjes naar buiten. Halveer de passievrucht en schik samen met de mango en de bananenchips in het midden van de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker