De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

toscaanse kip met basilicumpasta

Een heerlijk Toscaans pastagerecht met kippendijen en basilicumolie.

30 min kooktijd
Toscaanse kip met basilicumpasta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Toscaanse kip

Pluk de blaadjes van de oregano en snijd ze fijn.

Halveer de kippendijen en verwijder, indien nodig, het bot. Bestrooi ze met zout, peper en oregano.

Verhit olie in een pan en bak de kippendijen op laag vuur om en om bruin.

Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Houd de helft apart voor de basilicumpasta.

Snijd de aubergines in blokjes.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in blokjes.

Snijd de tomaten in blokjes.

Voeg de ui, knoflook, paprika, venkel en tomaten toe bak circa 5 minuten mee.

Blus af met witte wijn en voeg het water toe. 

Stoof de kip met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Basilicumpasta

Pluk de blaadjes van de basilicum.

Snijd de steeltjes fijn en roer ze door de Toscaanse kip.

Pureer met een staafmixer de blaadjes basilicum en de resterende knoflook met olijfolie.

Breng op smaak met zout en peper.

Roer de basilicumolie door de pasta. 

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker