De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tonkaboon-cremeuxtaartjes

60 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Tonkaboon-cremeuxtaartjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het vanillemerg, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Steek 6 cirkels uit het deeg ter grootte van de cocottes.

Frangipane

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal in het bakje van de staafmixer het amandelschaafsel met de suiker fijn. Mix de zachte boter erdoor en voeg het ei toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de frangipane over de harde wenerplakjes. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken bodems circa 30 minuten afkoelen.

Tonkaboon-cremeux
Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met tonkabonen aan de kook en laat circa 15 minuten trekken. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker los. Breng de slagroom opnieuw aan de kook en giet op het eimengsel. Schenk de massa terug in de pan en gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur, giet de crème door een zeef en los de gelatine erin op. Laat de crème afkoelen tot handwarm en meng de boter erdoor. Giet de tonkaboon-cremeux voorzichtig in de cocottes en laat circa 1 uur opstijven in de koeling.

Kaneelcrackers

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en meng met de rest van de ingrediënten. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaneelcrackers in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in de spuitzak met de gekartelde spuitmond. Spuit toefjes slagroom op de tonkaboon-cremeux en steek er een kaneelcracker in.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker