De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tofink met aardappel-knolselderijstamppot

Heerlijk voor in het najaar; deze tofink met aardappel-knolselderijstamppot. Het is een makkelijke maaltijd die je al binnen 30 minuten op tafel zet!

30 min kooktijd
Tofink met aardappel-knolselderijstamppot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappel-knolselderijstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Schil en snijd de knolselderij in dezelfde grootte als de aardappels. Kook de aardappels en knolselderij in circa 20 minuten gaar.
  • Giet af en stoom droog.

Tofink

  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de tofu in reepjes.
  • Leg 2 plakjes spek dakpansgewijs uit op het aanrecht, Verdeel de reepjes paprika en reepjes tofu over de plakjes spek en rol op. Herhaal tot het spek op is.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofinken in circa 8 minuten op middelmatig vuur rondom goudbruin en krokant.

Aardappel-knolselderijstamppot met spinazie

  • Snijd de spinazie fijn.
  • Stamp de aardappels en knolselderij fijn met een pureestamper.
  • Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met mosterd, azijn, een beetje zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker