Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 185 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren. Klop de
eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de
resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met het
cacaopoeder. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel
het bloemmengsel erdoor. Vet de cakevorm in met boter en leg er een cirkel
bakpapier in. Schenk het beslag erop en bak de cake circa 35 minuten in de oven
tot het goudbruin en gaar is.
Sinaasappelcrème
Houd een scheutje sinaasappelsap achter en breng de rest met de helft van
de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met het scheutje sinaasappelsap en de
rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng het sinaasappelsap door
het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappelcrème
aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de sinaasappelcrème op
een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de
poedersuiker luchtig. Voeg de sinaasappelcrème toe aan de opgeklopte boter en
meng goed door.
Snijd het biscuit in drie lagen. bestrijk een plak met de sinaasappeljam en de andere plakken met de sinaasappelcrème. Leg de plakken op elkaar en bestrijk de boven- en zijkant ook met de sinaasappelcrème.
Gele marsepein
Kneed
de marsepein met de kurkuma tot de marsepein egaal van kleur is. Als de
marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.
Donkere marsepein
Kneed
de marsepein met het cacaopoeder tot de marsepein egaal van kleur is. Als de
marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.
Rode marsepein
Kneed
de marsepein met de bietenpoeder en een beetje bietensap tot de marsepein egaal
van kleur is. Als de marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.
Gele fondant
Roer
de poedersuiker met het water en de kurkuma tot een spuitbaar glazuur.
Rol de witte marsepein dun uit en bekleed de taart ermee. Maak met behulp van een voorbeeld, de gekleurde marsepein en de gele fondant het Feyenoordlogo.
0 reacties