De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: raapstelen

Vlies de eendenborsten en verwijder de pezen. Snijd de vetkant diagonaal in en dan kruislings nog een keer. Meng de misopasta met het hete water en roer glad. Smeer de vetkant van de eendenborst in en masseer het goed tussen het vet.

60 MIN
The Taste of Cooking: Raapstelen

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Raapsteelsalade met groene asperges, bospenen en gebakken eend in graphics

Tamme eendenborst

Vlies de eendenborsten en verwijder de pezen.

Snijd de vetkant diagonaal in en dan kruislings nog een keer.

Meng de misopasta met het hete water en roer glad.

Smeer de vetkant van de eendenborst in en masseer het goed tussen het vet.

Verwarm een koekenpan en verhit een scheutje olijfolie.

Bak de eend eerst bruin op de vetkant op laag vuur.

Zo voorkom je het aanbranden van de misopasta.

Draai de eend om en bak de eend circa 5 minuten op de filetkant.

Laat de eend circa 10 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

Paprika hangop

Schep de yoghurt in een passeerdoek, bind het doek strak dicht met een touwtje en hang de yoghurt minstens 8 uur in de koelkast uit.

Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten zacht in de oven bij 165°C. Laat ze circa 30 minuten afkoelen in folie.

Verwijder de schil en de zaden.

Verwarm het vruchtvlees in een sauteuse met de saffraan tot al het vocht is verdampt.

Pureer de paprika fijn in de keukenmachine.

Laat afkoelen en roer door de hangop.

Breng op smaak met eventueel honing en witte peper uit de molen.

Groente

Schil de groene asperges vanaf de helft naar de onderzijde.

Snijd circa 1 centimeter van de harde onderkant af.

Blancheer de asperges in gezouten kokend water circa 2 minuten. Schep ze direct in ijswater.

Dep ze droog met keukenpapier.

Halveer ze over de lengte en een keer over de breedte.

Schil de bospenen en blancheer in gezouten kokend water.

Schep ze direct in ijswater.

Dep ze droog met keukenpapier.

Halveer ze over de lengte.

Leg de asperges en bospenen in de groene kruidenolie.

Eindbereiding en presentatie

Snijd de eend over de lengte in plakken van circa 3 millimeter.

Rooster ze kort in een bakpan met olijfolie.

Doe de paprikahangop in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter doorsnede en spuit banen op het bord van circa 10 centimeter lang.

Verdeel de raapstelen, asperges en bospenen over de paprikahangop.

Leg de gebakken eend erop.

Druppel er balsamicoazijn en kruidenolie over. 

 

Raapsteeltjes crémeuse met tomaatjes in sinaasappelstroop en zwarte olijvenpuree

Tamme eendenborst

Vlies de eendenborsten en verwijder de pezen

Snijd de vetkant diagonaal in en dan kruislings nog een keer.

Meng de misopasta met het hete water en roer glad

Smeer de vetkant van de eendenborst in en masseer het goed tussen het vet

Verwarm een koekenpan en verhit een scheutje olijfolie

Bak de eend eerst bruin op de vetkant op laag vuur.

Zo voorkom je het aanbranden van de misopasta

Draai de eend om en bak de eend circa 5 minuten op de filetkant

Laat de eend circa 10 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie

Paprika hangop

Schep de yoghurt in een passeerdoek, bind het doek strak dicht met een touwtje en hang de yoghurt minstens 8 uur in de koelkast uit.

Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten zacht in de oven bij 165°C. Laat ze circa 30 minuten afkoelen in folie.

Verwijder de schil en de zaden.

Verwarm het vruchtvlees in een sauteuse met de saffraan tot al het vocht is verdampt.

Pureer de paprika fijn in de keukenmachine.

Laat afkoelen en roer door de hangop.

Breng op smaak met eventueel honing en witte peper uit de molen.

Groente

Schil de groene asperges vanaf de helft naar de onderzijde.

Snijd circa 1 centimeter van de harde onderkant af.

Blancheer de asperges in gezouten kokend water circa 2 minuten. Schep ze direct in ijswater.

Dep ze droog met keukenpapier.

Halveer ze over de lengte en een keer over de breedte.

Schil de bospenen en blancheer in gezouten kokend water.

Schep ze direct in ijswater.

Dep ze droog met keukenpapier.

Halveer ze over de lengte.

Leg de asperges en bospenen in de groene kruidenolie.

Eindbereiding en presentatie

Snijd de eend over de lengte in plakken van circa 3 millimeter.

Rooster ze kort in een bakpan met olijfolie.

Doe de paprikahangop in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter doorsnede en spuit banen op het bord van circa 10 centimeter lang.

Verdeel de raapstelen, asperges en bospenen over de paprikahangop.

Leg de gebakken eend erop.

Druppel er balsamicoazijn en kruidenolie over. 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker